Oprichting

Speeltuin Vereniging Crooswijk is opgericht op 27 oktober 1932 in het Kralingse Bos. Een initiatief van enkele scholen en ouders, die de behoefte aan een speelplaats voor kinderen waarmaakten.
Binnen zeer korte tijd waren enkele honderden gezinnen lid van onze vereniging en meldde menig ouder zich aan als vrijwilliger om toezicht te houden op de kinderen tijdens het spelen en om hen te begeleiden tijdens diverse sporten, zoals voetbal. In 1953 breidde onze vereniging uit naar het Schuttersveld. Inmiddels 86 jaar later is onze speeltuin nog steeds een heus speelparadijs voor jong en oud, mede mogelijk gemaakt door de inzet van onze vrijwilligers.

VRIJWILLIGER WORDEN?

Zou u zelf graag vrijwilliger willen worden op onze speeltuin? Dan kunt u altijd contact opnemen of één van onze vrijwilligers aanspreken.

Willem van Bracht – Beth van Bracht-Ricamata  –  Joost Klapwijk – Maria van der Winden – NATASHA SONDERMEIJER  –  Ton van Domselaar –  Silvia Korporaal – Rens Pluut

Oproep Vrijwilligers
Willem de Ridder – Laz Chio – Irwan – Tiny Hartog – Mayte van Domselaar –   helma melgert  –  sandra van buuren – mariana klapwijk

Beheerder – Azra Sahdan (BSW)

Het Bestuur van Speeltuin Vereniging Crooswijk

Willem van Bracht
sinds 2007
sinds 1965
Rens Pluut                Algemeen Bestuurslid sinds Maart 2019  Vrijwilliger sinds 2017
Beth van Bracht –
Ricamata

sinds 2010
sinds 2000
Joost Klapwijk
sinds Maart 2019
sinds 2014
Maria v/d Winden
Algemeen Bestuurslid
sinds Maart 2019

Vrijwilliger sinds 2018
Azra Sahdan
Toezichthouder /
Beheerder (BSW)
sinds 2012

Vanaf 21 Januari 2019 wordt roken in de Speeltuin Vereniging Crooswijk verboden tijdens openingstijden van 10.00 – 19.00 uur.

Waarom een rookvrije speeltuin?
Zodat jonge kinderen in de speeltuin kunnen spelen zonder dat ze meeroken of dat ze roken normaal gaan vinden.

Iedereen wil dat kinderen spelen in een gezonde en veilige omgeving.

Geen gevaar van brandwonden of kinderen die peuken oppakken en in hun
mond stoppen.

Het is belangrijk dat ze een gezonde
sociale norm leren.

Speeltuin Regels

Algemeen gedrag

Pesten, schelden, ruzie maken, slaan, spugen, schoppen, duwen of ander wangedrag wordt niet getolereerd.
In geval van ruzie tussen kinderen of ongewenst gedrag verzoeken wij u de toezichthouder te waarschuwen.
Het zand in de zandbak is om mee te spelen, niet om mee te gooien.

Ouders/verzorgers blijven ten allen tijden verantwoordelijk en aansprakelijk voor hun kinderen.

Bij diefstal of een ander strafbaar feit wordt altijd aangifte gedaan.

Het bestuur wenst iedereen een prettig verblijf in de speeltuin toe!

Kunnen jullie deze al meezingen?

Dit liedje werd regelmatig op onze speeltuin gedraaid en is nu nog steeds een van onze favorieten!